PARRANDACHILIK TARMOG‘IDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI OSHIRISHNING PROGNOZ KO‘RSATKICHLARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda parrandachilik tarmog‘ida iqtisodiy samaradorlikni oshirishning prognoz ko‘rsatkichlari va rivojlanish istiqbollari ilmiy jihatdan yoritilgan. Unda parrandachilik mahsulotlari ishlab chiqarish hajmi, mahsulot tannarxi, rentabellik darajasi, ozuqa xarajatlari, mehnat unumdorligi, investitsion faollik va bozor talabi kabi omillarning tarmoq samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, parrandachilikda istiqbolli rivojlanishni ta’minlash uchun ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, ozuqa bazasini mustahkamlash, veterinariya xizmatlarini takomillashtirish hamda boshqaruv qarorlarini prognoz ko‘rsatkichlari asosida qabul qilish zarurligi asoslab beriladi.
Keywords: Parrandachilik, iqtisodiy samaradorlik, prognoz ko‘rsatkichlari, rivojlanish istiqbollari, mahsulot tannarxi, rentabellik, tuxum ishlab chiqarish, parranda go‘shti, ozuqa bazasi, investitsiya, innovatsion texnologiyalar, oziq-ovqat xavfsizligi, ishlab chiqarish samaradorligi.