PARRANDACHILIK ISHLAB CHIQARISHNING TEXNIK-TEXNOLOGIK BAZASINI YANGILASH VA MODERNIZATSIYA QILISH YO‘NALISHLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda parrandachilik ishlab chiqarishining texnik-texnologik bazasini yangilash va modernizatsiya qilish yo‘nalishlari ilmiy jihatdan yoritilgan. Unda parrandachilik korxonalarida ishlab chiqarish jarayonlarini samarali tashkil etish, zamonaviy uskunalar va avtomatlashtirilgan texnologiyalarni joriy etish, energiya tejamkor qurilmalardan foydalanish, ozuqa berish, suv ta’minoti, shamollatish, yoritish va mikroiqlimni boshqarish tizimlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi.
Keywords: Parrandachilik, texnik-texnologik baza, modernizatsiya, innovatsion texnologiyalar, avtomatlashtirish, ishlab chiqarish samaradorligi, mahsulot tannarxi, energiya tejamkorlik, bioxavfsizlik, raqamlashtirish, mikroiqlim, ozuqa ta’minoti, veterinariya nazorati, raqobatbardoshlik.