MEDIA SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISHDA ONA TILI FANINING O‘RNI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada media savodxonlik tushunchasi, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati hamda o‘quvchilarda media kompetensiyalarni shakllantirishda ona tili fanining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ona tili darslari orqali axborotni tahlil qilish, tanqidiy fikrlash, media matnlarni o‘qish va baholash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ona tili ta’limi media savodxonlikni shakllantirishning muhim pedagogik vositasi ekanligi asoslangan.
Keywords: media savodxonlik, media ta’lim, ona tili, tanqidiy fikrlash, axborot madaniyati, kommunikativ kompetensiya, media matn, raqamli ta’lim.