OLIY TA’LIM MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISHDA STRATEGIK BOSHQARUV MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISHNING AMALIY SAMARADORLIGI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda oliy ta’lim muassasalarini rivojlantirishda strategik boshqaruv mexanizmini takomillashtirishga qaratilgan tadqiqot natijalari yoritilgan. Tadqiqot doirasida ishlab chiqilgan strategik boshqaruv modeli Fan va texnologiyalar universiteti, Samarqand iqtisodiyot va servis instituti hamda Nukus innovatsion institutida tajriba-sinovdan o‘tkazildi. Olingan natijalar strategik rejalashtirish, monitoring va baholash tizimi, raqamli boshqaruv texnologiyalarini joriy etish hamda ta’lim, ilmiy-tadqiqot va innovatsion faoliyat integratsiyasini kuchaytirishda modelning yuqori samaradorligini ko‘rsatdi.
Keywords: strategik boshqaruv, oliy ta’lim muassasasi, strategik rejalashtirish, monitoring, KPI, raqamli boshqaruv, innovatsion faoliyat, ta’lim sifati.