MIFOPOETIK TAHLIL. XALQ QO‘SHIQLARI MISOLIDA. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda xalq qo‘shiqlarining mifopoetik tahlili o‘rganiladi. Xalq og‘zaki ijodining muhim turlari bo‘lgan qo‘shiqlar qadimiy mifologik tasavvurlar, obrazlar va ramzlar bilan boyitilgan. Tadqiqotda xalq qo‘shiqlarida uchraydigan mifologik timsollar – tabiat unsurlari, arxaik dunyoqarash ifodalari tahlil qilinadi. Shuningdek, mif va poeziya sintezining badiiy-estetik ahamiyati yoritilib, xalq ongida shakllangan ramzlar  orqali asoslab beriladi. Tezisda misollar orqali  xalq qo‘shiqlardagi mifopoetik qatlamlar ochib beriladi va ularning xalq ruhiy dunyosini anglashdagi o‘rni ko‘rsatiladi.
Keywords: mif, timsol, mifologik tasavvur, mifopoetik tahlil, xalq qo‘shiqlari, mifologik obrazlar.