O‘QUVCHILARNI DESTRUKTIV SUBMADANIYATLARDAN HIMOYALASHNING PEDAGOGIK MODELI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqola akademik litsey o‘quvchilarini destruktiv submadaniyatlar ta’siridan himoyalashda innovatsion pedagogik texnologiyalarning ahamiyatini yoritadi. Muallif axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT), raqamli tarbiya platformalari, multimedia vositalari, “aqliy hujum” metodi va interaktiv usullardan foydalanish orqali yoshlarning tanqidiy fikrlash, axborotni tahlil qilish va sog‘lom hayot tarzini shakllantirish yo‘llarini ko‘rib chiqadi. Maqolada multimedia vositalarining turli turlari (video-roliklar, prezentatsiyalar, interaktiv dasturlar, audio materiallar, animatsiyalar, virtual ekskursiyalar, infografikalar, interaktiv testlar) va ularning tarbiyaviy maqsadlarda qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilingan.
Keywords: Akademik litsey; destruktiv submadaniyatlar; axborot-kommunikatsiya texnologiyalari; raqamli tarbiya platformalari; multimedia vositalari; aqliy hujum metodi; yoshlarni himoyalash; tanqidiy fikrlash; virtual ekskursiyalar; sog‘lom hayot tarzi.