SURXONDARYO VILOYATIDA QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH DINAMIKASI VA UNING INVESTITSION RIVOJLANISHGA TA‘SIRI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyatida 2016–2024-yillarda qishloq, o‘rmon va baliqchilik xo‘jaligi mahsulotlari ishlab chiqarish hajmining hududlar kesimidagi dinamikasi iqtisodiy-statistik tahlil usullari asosida baholangan. Tadqiqot davomida ishlab chiqarish hajmining o‘zgarish tendensiyalari investitsion rivojlanish jarayonlari bilan o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilinib, hududlar o‘rtasidagi tafovutlarning asosiy sabablari aniqlangan.
Keywords: qishloq xo‘jaligi, investitsiya, investitsion rivojlanish, hududiy rivojlanish, ishlab chiqarish hajmi, Surxondaryo viloyati, iqtisodiy-statistik tahlil, investitsion faollik.