SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA RUS TILINI O‘QITISH ISTIQBOLLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining rus tilini o‘qitish jarayoniga ta’siri va undan samarali foydalanish istiqbollari tahlil qilinadi. Ta’lim sohasida sun’iy intellekt asosidagi platformalar, virtual yordamchilar, avtomatlashtirilgan baholash tizimlari hamda interaktiv o‘quv resurslarining imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Rus tilini o‘qitishda individual yondashuvni ta’minlash, talabalarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish va ta’lim samaradorligini oshirishda sun’iy intellektning o‘rni yoritiladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy raqamli texnologiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish rus tilini o‘qitish sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.
Keywords: sun’iy intellekt, interaktiv o‘qitish, nutqiy kompetensiya, individual ta’lim, avtomatlashtirilgan baholash, virtual yordamchi, innovatsion pedagogika.