CHALA TUG‘ILGAN CHAQALOQLAR RETINOPATIYASI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada chala tug‘ilgan chaqaloqlar retinopatiyasining (ChTChR) rivojlanish mexanizmlari, xavf omillari va zamonaviy skrining usullari tahlil qilingan. Maqolaning maqsadi kasallikning erta bosqichlarini aniqlash va o‘z vaqtida aralashuv (lazerkoagulyatsiya, antivegetativ terapiya) natijalarini baholashdan iborat. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, erta skrining va zamonaviy davolash usullarini qo‘llash ko‘rish qobiliyatini saqlab qolishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.
Keywords: Chala tug‘ilgan chaqaloqlar retinopatiyasi, ko‘z tubi, skrining, lazerkoagulyatsiya, antivegetativ terapiya (anti-VEGF).