BOLALARDA KO‘ZNING KLINIK REFRAKSIYASI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda ko‘zning klinik refraksiyasi, uning yoshga qarab o‘zgarishi va refraksiya anomaliyalarining shakllanish mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi bolalik davrida emmetropizatsiya jarayonini o‘rganish va refraksion buzilishlarni erta aniqlashning ahamiyatini yoritishdan iborat. Maqolada klinik kuzatuvlar asosida bolalarda uchraydigan gipermetropiya, miopiya va astigmatizm holatlari tahlil qilingan.
Keywords: refraksiya, emmetropizatsiya, miopiya, gipermetropiya, akkomodatsiya, bolalar oftalmologiyasi.