INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA FE’LLARNING AKSIONAL XUSUSIYATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada fe’llarning aksional xususiyatlari va aspektual ma’nolari, xususan, chegaralanganlik va chegaralanmaganlik kategoriyalari tadqiq qilinadi. Shuningdek, maqolada kontekstual konkretizatorlar orqali chegaralanmagan fe’llarning vaqtinchalik telik ma’no kasb etishi masalasi ham ko‘rib chiqiladi.
Keywords: Fe’l, aksional xususiyat, chegaralanganlik, chegaralanmaganlik, aspektual ma’no, semantika, kontekstual o‘zgaruvchanlik