SHUHRATNING “OLTIN ZANGLAMAS” ROMANIDA INSON MA’NAVIYATI VA HAYOT HAQIQATLARINING BADIIY TALQINI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili, iste’dodli yozuvchi Shuhratning “Oltin zanglamas” romani g‘oyaviy-badiiy va ijtimoiy-falsafiy jihatdan chuqur tahlil qilinadi. Asarda inson ma’naviyati, halollik, mehnatsevarlik, vatanparvarlik va yuksak insoniy fazilatlarning yoritilishi masalalari o‘rganiladi. Shuningdek, mustabid tuzum davridagi nohaqliklar qurboni bo‘lgan insonlar qismati, roman qahramonlari xarakteri, asarning kompozitsion tuzilishi hamda yozuvchining badiiy mahorati ilmiy asosda tahlil etiladi.
Keywords: Shuhrat, “Oltin zanglamas”, roman, ma’naviyat, halollik, mustabid tuzum, qatag‘on, qahramon ruhiyati, badiiy obraz, xarakter, o‘zbek adabiyoti, psixologizm.