AXBOROT ASRIDA ISHONCHLI MANBANI TANLASH: MEDIA SAVODXONLIK VA FAKTCHEKING ZARURATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada axborot asrida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi, ma’lumotlar oqimining ko‘payishi va uning ishonchliligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Media savodxonlik, faktcheking (faktlarni tekshirish) texnologiyalari hamda jurnalistik mas’uliyatning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi.
Keywords: Axborot asri, media savodxonlik, ishonchli manba, faktcheking, jurnalistik etika, tanqidiy fikrlash.