SOXTA XON ISYONI VA QO‘QON XONLIGINING QULASHI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada 1872–1876-yillarda dastlab Qo‘qon xonligiga, so‘ngra Rossiya istilosiga qarshi qo‘zg‘alon ko‘targan soxta xon Po‘latxonning qo‘zg‘alonga qo‘shilishi, undagi faoliyati, qo‘zg‘alonchilarning umumiy harakati va oqibatlari yoritiladi.
Keywords: Xudoyorxon, Nasiriddinbek, Abdurahmon Oftobachi, Iso Avliyo, Musulmonqul, Andijon, Mulla Is’hoq, Skobelev.