INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA “YOLG‘IZLIK” KONSEPTINING QIYOSIY TAHLILI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi “yolg‘izlik” konseptining lingvistik hamda lingvomadaniy xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda konseptning leksik ifodalanishi, semantik mazmuni va milliy-madaniy xususiyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek xalqlarining til manzarasida yolg‘izlikning qanday talqin qilinishi, ushbu tushunchaning umumiy va farqli jihatlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari konseptning til, tafakkur va madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqligini ko‘rsatadi hamda qiyosiy tilshunoslik va lingvokulturologiya sohalari uchun muhim ilmiy ahamiyat kasb etadi.
Keywords: yolg‘izlik konsepti, lingvokulturologiya, konsept, til manzarasi, qiyosiy tilshunoslik, semantik tahlil, ingliz tili, o‘zbek tili.