MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING TURLI SOHALARDAGI O’RNI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada matematik modellashtirishning mazmuni, uning ilm-fan va texnikadagi ahamiyati hamda iqtisodiyot, tibbiyot, ekologiya va muhandislik kabi turli sohalarda qo‘llanilish imkoniyatlari yoritilgan. Matematik modellashtirish murakkab jarayonlarni o‘rganish, tahlil qilish va prognozlashning samarali vositasi sifatida qaraladi.
Keywords: matematik model, modellashtirish, prognozlash, optimallashtirish, axborot texnologiyalari, ilmiy tadqiqot.