МЕНОПАУЗАЛ ГЕНИТОУРИНАР СИНДРОМИНИНГ КЛИНИК-ЭПИДЕМИОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ТАШХИСЛАШ УСУЛЛАРИ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ушбу тезисда менопаузал генитоуринар синдромнинг замонавий таснифи, эпидемиологияси, патогенетик механизмлари, клиник хусусиятлари, ташхислаш мезонлари ҳамда даволашнинг ҳозирги ёндашувлари бўйича сўнгги илмий маълумотлар таҳлил қилинган. Шунингдек, маҳаллий ва тизимли гормонал терапия, гормонсиз даволаш усуллари, лазер технологиялари ва регенератив тиббиётнинг истиқболли йўналишлари ҳақидаги маълумотлар умумлаштирилган. Адабиётлар таҳлили ГУМСни эрта аниқлаш, индивидуаллаштирилган ташхис ва комплекс даволаш усулларини қўллаш аёлларнинг ҳаёт сифатини яхшилаш ҳамда узоқ муддатли асоратларнинг олдини олишда муҳим аҳамиятга эга эканлигини кўрсатади.
Keywords: генитоуринар менопаузал синдром, вулвовагинал атрофия, гипоэстрогенемия, диспареуния.