HUQUQIY ONG VA HUQUQIY MADANIYATNI YUKSALTIRISHNING ZARUR SHARTI SIFATIDA HUQUQIY TARBIYANING AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada huquqiy tarbiyaning shaxs, jamiyat va davlat huquqiy madaniyatini yuksaltirishdagi oʻrni, huquqiy ong, huquqiy bilim, huquqiy eʼtiqod va qonuniy xulq-atvorni shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Huquqiy tarbiyaning huquqiy taʼlim, huquqiy targʻibot, maʼnaviy-axloqiy tarbiya, yuridik amaliyot va oʻzini oʻzi huquqiy tarbiyalash bilan oʻzaro bogʻliqligi ochib berilgan.
Keywords: huquqiy ong, huquqiy madaniyat, huquqiy tarbiya, huquqiy taʼlim, huquqiy targʻibot, huquqiy savodxonlik, huquqiy xulq-atvor, qonunga hurmat, huquqiy nigilizm, maʼnaviy tarbiya.