TASVIRIY SAN'AT MASHG‘ULOTLARINI TASHKIL ETISHDA PEDAGOGIK INNOVATSION KLASTER TEXNOLOGIYALARINING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada tasviriy san'at mashg‘ulotlarini tashkil etishda pedagogik innovatsion klaster texnologiyalarining didaktik imkoniyatlari hamda ularni oliy pedagogik ta'lim jarayoniga joriy etish masalalari yoritilgan. Klaster texnologiyasining mazmuni, tarkibiy tuzilishi, ta'lim jarayonidagi o‘rni va bo‘lajak tasviriy san'at o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ta'lim, fan va amaliyot integratsiyasini ta'minlashga xizmat qiluvchi metodik model ishlab chiqilgan hamda uning pedagogik samaradorligi asoslab berilgan.
Keywords: tasviriy san'at, innovatsion ta'lim, klaster texnologiyasi, didaktika, kompetensiya, integratsiya, kreativlik, loyiha faoliyati.