KURSANTLARDA KASB TANLASHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada kursantlarda kasb tanlash jarayonida yuzaga keladigan muammolar har tomonlama tahlil qilinadi. Nazariy va amaliy tadqiqotlar asosida kursantlarning psixologik, ijtimoiy va motivatsion omillari, shuningdek, ularni kasb tanlashga undovchi va to‘sqinlik qiluvchi sabablar tahlil qilinadi. Maqolada klassik va zamonaviy nazariyalar, O‘zbekiston va xorijiy olimlarning ilmiy ishlari, empirik tadqiqotlar natijalari, shuningdek, tanqidiy nuqtai nazarlar keng yoritiladi. Xulosalarda kasb tanlash jarayonini optimallashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar beriladi.
Keywords: kasb tanlash, kursantlar, muammolar, psixologiya