O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA INNOVATSION RIVOJLANISH JARAYONLARIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR VA ULARNI BOSHQARISH YO‘NALISHLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida innovatsion rivojlanish jarayonlariga ta’sir etuvchi asosiy omillar va ularni samarali boshqarish yo‘nalishlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Innovatsion rivojlanishning institutsional, moliyaviy-iqtisodiy, ilmiy-texnologik, infratuzilmaviy, raqamli, hududiy va inson kapitali bilan bog‘liq omillari tizimli tarzda yoritilgan.
Keywords: innovatsion rivojlanish, innovatsion omillar, iqtisodiy boshqaruv, inson kapitali, ilmiy-texnologik salohiyat, raqamli transformatsiya, innovatsion infratuzilma, institutsional muhit.