БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИДА БУЛЛИНГ НАМОЁН БЎЛИШИНИНГ ПСИХОЛОГИК АСОСЛАРИ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Мазкур мақолада бошланғич синф ўқувчилари орасида буллингнинг пайдо бўлиш сабаблари, унинг психологик омиллари, болалар психикасига таъсири ҳамда профилактика чоралари илмий-психологик жиҳатдан таҳлил қилинган. Шунингдек, оила, мактаб муҳити ва тенгдошлар муносабатининг буллинг шаклланишидаги ўрни ёритилган.
Keywords: буллинг, агрессия, бошланғич синф, психологик ривожланиш, эмоционал ҳолат, бола психологияси, тенгдошлар муносабати, кибербуллинг, психопрофилактика.