ERTA NIKOHLARNING OLDINI OLISHNING HUQUQIY MEXANIZMLARI: O‘ZBEKISTON VA XALQARO TAJRIBA (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda erta nikohlarning ijtimoiy-huquqiy mohiyati, ularning oldini olishga qaratilgan xalqaro va milliy huquqiy mexanizmlar yoritiladi. O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi tahlil etilib, xalqaro tajriba bilan qiyosiy o‘rganiladi hamda samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.
Keywords: erta nikoh, nikoh yoshi, Oila kodeksi, Bola huquqlari to‘g‘risidagi Konvensiya, CEDAW, voyaga yetmaganlar, ma’muriy javobgarlik.