BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA GEYMIFIKATSIYANING ZAMONAVIY PEDAGOGIK IMKONIYATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezis boshlang‘ich ta’lim jarayonida geymifikatsiyaning zamonaviy pedagogik imkoniyatlari ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilingan. Ta’lim jarayoniga o‘yin elementlarini integratsiya qilish orqali o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, darslarga qiziqishini kuchaytirish hamda bilimlarni samarali o‘zlashtirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, geymifikatsiyaning interaktiv ta’lim muhiti yaratishdagi ahamiyati, raqamli texnologiyalar bilan integratsiyasi va boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy hamda mantiqiy fikrlashini rivojlantirishdagi roli tahlil etilgan. Maqolada zamonaviy pedagogik platformalar va innovatsion metodlarning amaliy samaradorligi ham ko‘rib chiqilgan.
Keywords: geymifikatsiya, boshlang‘ich ta’lim, pedagogik texnologiyalar, interaktiv ta’lim, motivatsiya, raqamli ta’lim, o‘yin texnologiyalari, innovatsion metodlar, o‘quv faoliyati, kreativ fikrlash, didaktik o‘yinlar, ta’lim samaradorligi.